15 юли 2012 г.

Kратко представяне на Kindle 2


Второто поколение електронни четци на Амазон Kindle 2 може да се похвали с 6-инчов електрофоретичен Vizplex екран с разделителна способност 800х600. Поддържаните нива на сивата гама вече са 16, т.е. четири пъти повече от тези на оригиналния Kindle. Скоростта на опресняване е почти 20 пъти по-висока като е добавена и възможност за увеличаване/смаляване съдържанието на екрана. Шрифтовете също са променени и се отличават с по-висока четимост спрямо предишните варианти.

Kindle 2 се отличава с изчистен и олекотен дизайн - тежи само 289 грама, колкото едно обикновено списание, а също така е и по-тънък от предшественика си. Странният външен вид на предходното поколение Kindle вече е премахнат и корпусът на устройството е с правоъгълен дизайн със заоблени ръбове. За разлика от първото поколение четци, където клавиатурата беше поставена под ъгъл спрямо екрана, при Кindle 2 всички елементи на устройството се намират в една равнина. Освен това има промяна и в бутоните за прелистване - вече са по-малки, а оригиналното им местоположение е запазено, но са повдигнати леко нагоре, за да се избегне случайното им натискане.


Издръжливостта на батерията е значително подобрена: при изключена безжична връзка четецът може да издържи до 2 седмици с еднократно зареждане. Основен недостатък обаче е фактът, че батерията не може да се сменя и при евентуален проблем с нея цялото устройство се подменя. Въпреки всичко от Amazon твърдят, че животът на батерията е близо 10 години. През ноември 2009 г. Amazon пусна фърмуеър за Kindle 2, чрез който животът на батерията се увеличава с още 85%. 

За разлика от първия Kindle, който събираше 200 книги, Kindle 2 събира повече от 1500. За ползващите английски език има реализирана функция Text-to-Speech, позволяваща на четеца да "чете на глас" избрания от вас текст. И лошата новина за желаещите да четат на български - Kindle 2 не поддържа кирилица и трябва допълнително да се руутне, за да може да се насладите на книгите си на български.



Технически данни:
Габаритни размери: 203,2 x 134,6 x 9,2 мм
Тегло: 289 гр.
Батерия: Lithium Polymer 3.7 V 1530 mAh;
Дисплей: 6″ E Ink® Vizplex 167 ppi, резолюция 800х600
Цветност (нива на сиво): 16
Тъчскрийн: не
Процесор: Freescale 532 MHz, ARM-11;
Оперативна памет: 32MB;
Вградена памет: 2 GB, 1.4GB на разположение на потребителя
Допълнителен слот за памет: не;
Интерфейс: USB 2.0 (micro-B connector) за свързване към адаптер или компютър;
Аудио изход: 3.5 мм стерео жак, вградени говорители на задния панел;
Поддържани формати: AZW, TXT, AAX, MP3, MOBI, PRC;
След конвертиране: PDF, HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP
Свързаност: Wi-Fi / 3G+Wi-Fi (без договор)
Живот на батерията: до 4 дни с включен и до 2 седмици с изключен wireless. Животът на батерията варира в зависимост от употребата на wireless-a. Местата със слабо покритие водят до по-бързо изтощаване на батерията.
Време за зареждане: 4 часа с адаптер; 6 часа чрез USB кабел;

Няма коментари:

Публикуване на коментар